• Tüm Kategoriler
  • Müşteri Hizmetleri

    KVKK Politikası ve Aydınlatma Metinleri


    Sahrayıcedit mahallesi, İnönü Caddesi No: 15/1-2 Kadıköy/İstanbul adresinde bulunan ve İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde 365723 sicil numarası ile kayıtlı olan Huzur Ofis Kırtasiye Ticaret Limited Şirketi (“Şirket”)’dir.

     

    2. Veri Kategorizasyonu:
    Kimlik Bilgisi
    •  
    Ad, soyadı, T.C. kimlik numarası (Bireysel Müşteriler) gibi - Firma unvanı (Kurumsal Müşteriler) gibi
    İletişim Bilgisi
    •  
    Ev/işyeri/cep telefon numaraları, e-mail adresi gibi (Bireysel ve Kurumsal Müşteriler)
    Lokasyon Bilgisi
    •  
    Ev adresi, iş adresi gibi
    Finans Bilgisi  
    •  
    vergi kimlik numarası, vergi dairesi (Kurumsal Müşteriler)
    Fiziksel Mekân Güvenliği Bilgisi
    •  
     
    Kamera kayıtları ile kaydedilen görüntüler gibi
    İşitsel Kayıtlar   Çağrı merkezi tarafından alınan ses kayıtları gibi
    Hukuki İşlem Verisi   Yetkili kamu kuruluşları ile yapılan adli yazışmalarda bulunan bilgiler gibi
    Müşteri Bilgisi
    •  
    Ticari faaliyetler kapsamında gerçek kişi müşteri için üretilen müşteri numarası gibi
    Müşteri İşlem Bilgisi
    •  
    Veri kayıt sistemi içerisinde yer alan müşteriye ait, ürün ve hizmetlerimizin satın alınmasına yönelik kayıtlar ile satın alma için gereken talimatlar kapsamında elde edilen bilgiler ile ürün ve hizmetleri satın alan ve/veya kullanan kişisel veri sahibinin beğenisi ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanım ve satın alma alışkanlıklarının kişiselleştirilerek pazarlamasının yapılmasına yönelik işlenen kişisel veriler ve bu işlem neticesinde meydana getirilen rapor ve değerlendirmeler





    3. Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşlendiği:
     
    Veri Kategorisi Veri İşleme Amacı Veri İşlemenin Hukuki Sebebi
    Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Lokasyon Bilgileri, Hukuki İşlem Verisi, Finans Bilgileri, Müşteri Bilgisi, Müşteri İşlem Bilgisi
    • 11ofis.com site üyeliği tanımlama
    • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
    • İş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi
    • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
    • Performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi
    • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
    • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi
    • Ürün satış faaliyetlerinin kaydının tutulması
    • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
    • Ürünlerin alıcıya tesliminin sağlanması
    KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması
     
    Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Müşteri Bilgisi, Müşteri İşlem Bilgisi
    • Ürün, kampanya ve tanıtımlar hakkında bilgilendirme
    KVKK m.5 f.1 Açık rızanıza istinaden
    Kimlik Bilgileri, Hukuki İşlem Verisi, İletişim Bilgileri, Lokasyon Bilgileri
    • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi
    KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması
    Fiziksel mekân güvenliği
    • Fiziksel mekân güvenliğinin temini
    KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması
    Finansal Bilgiler
    • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
    KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması
    İşitsel Kayıtlar
    • Çağrı merkezi aracılığı ile alınan kayıtlar
    KVKK m.5 f.2 f bendi;
    Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
     
     
    4. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği


    Alıcı Grubu Aktarım Amacı Aktarımın Hukuki Sebebi
    Muhasebe Departmanı çalışanları, Şirket ortakları, Satış Departmanı Çalışanları, ve diğer yetkili çalışanlar
    • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
    • Onay verilmesi halinde, indirim ve kampanyalardan yararlandırma, aday müşteri  portföyü oluşturma
    • Sunulan ürün ve hizmetlerden müşterileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması
    • Müşteri kayıtları oluşturulması ve yönetilmesi
    • Müşteriler ile ilgili yasal sınırlar içerişinde değerlendirme, analiz ve risk yönetim çalışmalarının yapılması
    • Şirketin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi, uygulanması
    • Müşteri şikayetlerinin çözülmesi ve veri erişim ve düzeltme taleplerinin işleme alınması
    • Müşteriye özel satış ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi
    KVKK m.5 f.2 f bendi;
    Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
    Yetkili kamu kurum ve kuruluşları
    • Kamera kayıtlarının istendiğinde Emniyet Müdürlüğü ve Adli makamlarla paylaşılması
    • Vergi dairesi ile kanuni zorunluluktan dolayı paylaşım
    KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması
    Tedarikçi (Bankalar, mali müşavirler)
    • Fatura düzenlemede Finansbank e-finans sistemi ile paylaşım
    KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması
    Tedarikçi (mali müşavir)
    • Finansal ve mali tabloların YMM şirketi tarafından onaylanması
    KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması
    Tedarikçi
    (Avukatlar)
    • Uyuşmazlıkların çözümü için
    KVKK m.5 f.2 ç bendi; Hukuki Yükümlülüğün Yerine Getirilmesi İçin Zorunlu Olması
    Lojistik firmaları (Kargo, kurye firmaları)
    • Ürünlerin müşteriye teslimi
    KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması
    Tedarikçi (E-posta hizmeti tedarikçisi)
    • Şirket içi ve Şirket dışı e-posta kanalıyla yapılan iletişimin sağlanabilmesi amacıyla mali belgelerin ve müşteri bilgilerinin iletilmesi
    KVKK m.5 f.2 f bendi;
    Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
    Yurtdışı Tedarikçi (yazılım sistemi tedarikçisi) depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, program, bulut bilişim)
    • Sistemin çalışabilmesi amacıyla veri girişinin sağlanması
    • Teknik zorunluluklar ve sistemsel problemlerin çözümünün sağlanabilmesi
    • Depolama ve arşivleme işlemlerinin yapılabilmesi
    KVKK m.5 f.2 f bendi;
    Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
    Yurtdışı Tedarikçi (İletişim şirketi tedarikçisi)
    • Sipariş ve teslimatlarla ilgili yazışmaların whatsapp üzerinden müşteriyle ve şirket içinde gerçekleştirilmesi
    KVKK m.9 f.1 Açık Rıza
    Tedarikçi (İletişim şirketi)
    • Sipariş ve teslimatlarla ilgili bilgilendirme mesajlarının müşteriye kısa mesaj ile gönderilmesi
    KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası ile İlgili Olması
    Tedarikçi (Çağrı merkezi hizmet sunucuları)
    • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
    • Müşteri ve şirket güvenliğinin temini
    KVKK m.5 f.2 c bendi; Sözleşmenin Kurulması ve İfası İçin Zorunlu Olması
    Tedarikçi (pr firmaları)
    • İndirim ve kampanyalardan yararlandırılması için
    KVKK m.5 f.1 Açık Rıza
    Web Sitesi Ziyaretçileri/ Sosyal medya kullanıcıları
    • Şirket tanıtımının yapılması
    • Etkinlik / duyuru yayınlanması
    • Sosyal medya paylaşım fonksiyonlarının yürütülmesi
    KVKK m.5 f.1 Açık Rıza
     
    5. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri



    Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz Şirket’e ilettiğiniz yönteme bağlı olarak fiziki veya elektronik ortamda toplanmakta ve yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde işlenmekte ve aktarılmaktadır.




    6. İlgili Kişiler’in Kişisel Verileri Üzerindeki Haklarının Neler Olduğunu ve Bu Hakları Nasıl Kullanabilecekleri



    KVKK m.11 uyarınca ilgili kişi sıfatıyla tarafımıza başvurarak;


     
    • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
    • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • KVKK ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen; amaç, süre ve meşrutiyet prensipleri dâhilinde değerlendirilmek üzere kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme

    haklarına sahipsiniz.

    Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı Başvuru Formu linkinde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu”nu yazan talimatlara uygun olarak doldurarak, kullanabilirsiniz.

    Başvurular, ilgili veri sahibinin kimliğini tespit edecek belgelerle birlikte, aşağıdaki yöntemlerden biri ile gerçekleştirilecektir:
    Çınar Mah. 866 Sok. No:3 A-B   / BAĞCILAR /İstanbul adresine iletilmesi,
    Formun 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında düzenlenen güvenli elektronik imza ile imzalanarak ………………tr adresine kayıtlı elektronik posta ile gönderilmesi, Şirket, Kanun’da öngörülmüş sınırlar çerçevesinde söz konusu hakları kullanmak isteyen veri sahiplerine, yine Kanun’da öngörülen şekilde azami otuz (30) gün içerisinde cevap vermektedir.
    Başvurunuzun ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilecektir.

     

    PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.